Sposób przygotowania:
Zupa selerowa z pulpecikami i mrożonym groszkiem
Marchew i seler obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Wkładamy do gotującej się wody w garnku. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka po 20 minutach gotowania się warzyw.
Przygotowujemy pulpeciki : czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Do miski wkładamy wszystkie składniki i mieszamy.
Z masy mięsnej robimy małe okrągłe pulpeciki i wkładamy do garnka, gotujemy około 20 minut.
Po 10 minutach gotowania pulpecików dodajemy mrożony groszek.
Na samym końcu wsypujemy sól i wlewamy śmietankę, wszystko razem zagotowujemy.
Przygotowujemy pulpeciki : czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Do miski wkładamy wszystkie składniki i mieszamy.
Z masy mięsnej robimy małe okrągłe pulpeciki i wkładamy do garnka, gotujemy około 20 minut.
Po 10 minutach gotowania pulpecików dodajemy mrożony groszek.
Na samym końcu wsypujemy sól i wlewamy śmietankę, wszystko razem zagotowujemy.
zbysiowa
kuchenny świat