kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 973]

Zupa selerowa z pulpecikami i mrożonym groszkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na zupę selerową. Przygotowana z pulpecikami i groszkiem jest sycąca i bardzo smaczna. Polecam.

Zupa selerowa z pulpecikami i mrożonym groszkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa selerowa z pulpecikami i mrożonym groszkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa z pulpecikami i mrożonym groszkiem
Marchew i seler obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Wkładamy do gotującej się wody w garnku. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka po 20 minutach gotowania się warzyw.

Przygotowujemy pulpeciki : czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Do miski wkładamy wszystkie składniki i mieszamy.

Z masy mięsnej robimy małe okrągłe pulpeciki i wkładamy do garnka, gotujemy około 20 minut.

Po 10 minutach gotowania pulpecików dodajemy mrożony groszek.

Na samym końcu wsypujemy sól i wlewamy śmietankę, wszystko razem zagotowujemy.
Zupa selerowa z pulpecikami i mrożonym groszkiem
Obrany seler myjemy i kroimy w niedużą kostkę.
Zupa selerowa z pulpecikami i mrożonym groszkiem
W misce umieszczamy składniki na pulpeciki, mieszamy.
Zupa selerowa z pulpecikami i mrożonym groszkiem
Wyrabiamy masę i formujemy małe pulpeciki.
Zupa selerowa z pulpecikami i mrożonym groszkiem
Do garnka z gotującymi się warzywami dokładamy pulpeciki.