Sposób przygotowania:
Krem z pieczonych buraków
Umyte i osuszone buraki owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez godzinę. Następnie obieramy je i kroimy na kawałki.
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek.
Dodajemy buraki oraz pokrojone na kawałki jabłko i podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy rosół i gotujemy całość przez około 10 minut.
Blendujemy zupę, dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy do smaku pieprzem, ostrą papryką oraz solą.
Serwujemy krem z kleksem jogurtu naturalnego.
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek.
Dodajemy buraki oraz pokrojone na kawałki jabłko i podsmażamy przez chwilę.
Wlewamy rosół i gotujemy całość przez około 10 minut.
Blendujemy zupę, dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy do smaku pieprzem, ostrą papryką oraz solą.
Serwujemy krem z kleksem jogurtu naturalnego.
mocsłodkości