alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 456]

Zupa krem z podgrzybków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, kremowa, gęsta zupka ze świeżych lub mrożonych podgrzybków. Najbardziej smakyje nam podana z chrupiącymi grzankami.

Zupa krem z podgrzybków

Składniki:

Zupa krem z podgrzybków

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z podgrzybków
Grzyby dokładnie oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebule i podsmażamy. Dodajemy grzyby i smażymy kilka minut mieszają. Wlewamy bulion i gotujemy ok 20 min.

Doprawiamy, wlewamy śmietankę i zagotowujemy. Odstawiamy żeby lekko przestygła, blendujemy.

Podajemy np z grzankami.