Sposób przygotowania:
Krem ze szparagów z czosnkowymi grzankami
Szparagi obieramy i kroimy w kosteczkę lub mniejsze kawałki. Gotujemy na bulionie warzywnym.
Kiedy szparagi zrobią się miękkie miksujemy całą zupę. Zagotowujemy i wlewamy troszkę śmietany 30 % . jeszcze raz zagotowujemy doprawiamy solą do smaku.
Chleb smarujemy przeciętym ząbkiem czosnku i kroimy w kosteczkę . Smażymy na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy grzanki zrobią się chrupkie ściągamy je .
Nalewamy zupę i układamy na niej grzanki. Doprawiamy pieprzem mielonym kolorowym.
Kiedy szparagi zrobią się miękkie miksujemy całą zupę. Zagotowujemy i wlewamy troszkę śmietany 30 % . jeszcze raz zagotowujemy doprawiamy solą do smaku.
Chleb smarujemy przeciętym ząbkiem czosnku i kroimy w kosteczkę . Smażymy na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy grzanki zrobią się chrupkie ściągamy je .
Nalewamy zupę i układamy na niej grzanki. Doprawiamy pieprzem mielonym kolorowym.