Sposób przygotowania:
Krem ziemniaczano kalafiorowy z koperkiem
Kalafior podzielić na różyczki, dobrze opłukać, ewentualnie zanurzyć na kilka minut w zakwaszonej wodzie. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić ziemniaki i włoszczyznę, powoli smażyć kilka minut. Dodać kalafiora, zalać gorącą wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu 20-25 minut. Dodać serki topione, lekko przestudzić i zmiksować dodając posiekany koperek. Wcześniej można odłożyć kawałeczek kalafiora do przybrania. Ponownie podgrzać nie doprowadzając do wrzenia, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Chleb pokroić w małą kostkę, smażyć na suchej patelni aż zacznie lekko twardnieć, polać oliwą z oliwek i smażyć jeszcze chwilkę, przesypać do miseczki aby grzanki wystygły.
darmiona
edytaha
Ja też :) Wiemy co dobre :D