Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1054]

Zupa neapolitańska z selerem naciowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa przygotowana na wywarze drobiowym, z dodatkiem drobnego makaronu oraz żółtego sera, dzięki czemu jest gęsta i bardzo pożywna.

Zupa neapolitańska z selerem naciowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa neapolitańska z selerem naciowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa neapolitańska z selerem naciowym
Mięso zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz kilka ziarenek pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować około 40 minut.

Pietruszkę, rzodkiew, marchew, seler naciowy oraz korzeniowy pokroić w kostkę. Dodać warzywa do wywaru i gotować 10 minut. Dodać makaron i gotować jeszcze 5 minut.

Dodać śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy i doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień, by zupa się nie gotowała i dodać ser żółty starty na tarce o małych oczkach. Mieszać do momentu, aż ser się rozpuści.

Przyprawić zupę do smaku gałką muszkatołową, ostrą papryką oraz pieprzem.
Zupa neapolitańska z selerem naciowym
Mięso zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz kilka ziarenek pieprzu i gotować około 40 minut.
Zupa neapolitańska z selerem naciowym
Pietruszkę, rzodkiew, marchew, seler naciowy oraz korzeniowy pokroić w kostkę.
Zupa neapolitańska z selerem naciowym
Dodać makaron i gotować jeszcze 5 minut.
Zupa neapolitańska z selerem naciowym
Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do zupy.