Sposób przygotowania:
Zupa neapolitańska z selerem naciowym
Mięso zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz kilka ziarenek pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować około 40 minut.
Pietruszkę, rzodkiew, marchew, seler naciowy oraz korzeniowy pokroić w kostkę. Dodać warzywa do wywaru i gotować 10 minut. Dodać makaron i gotować jeszcze 5 minut.
Dodać śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy i doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień, by zupa się nie gotowała i dodać ser żółty starty na tarce o małych oczkach. Mieszać do momentu, aż ser się rozpuści.
Przyprawić zupę do smaku gałką muszkatołową, ostrą papryką oraz pieprzem.
Pietruszkę, rzodkiew, marchew, seler naciowy oraz korzeniowy pokroić w kostkę. Dodać warzywa do wywaru i gotować 10 minut. Dodać makaron i gotować jeszcze 5 minut.
Dodać śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy i doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień, by zupa się nie gotowała i dodać ser żółty starty na tarce o małych oczkach. Mieszać do momentu, aż ser się rozpuści.
Przyprawić zupę do smaku gałką muszkatołową, ostrą papryką oraz pieprzem.
skuter5