Sposób przygotowania:
Kremowa brokulowa z groszkiem i feta
Makaron ugotowac al dente w/g wskazówek na opakowaniu. Ser feta pokroic w kosteczke.Czosnek przecisnac przez praske. Brokula obrac, umyc i podzielic na male czastki. Lodyge obrac i pokroic w kosteczke. Porcje rosolowe umyc, wrzucic do duzego garnka razem z pokrojona lodyga, dwoma lyzkami vegety i dodac 1,5 litra zimnej wody. Zagotowac i zebrac szum. Gotowac na malym ogniu przez 15 minut pod przykryciem, dodac brokula, gotowac przez 10 minut bez przykrycia. Dodac przeplukany groszek, gotowac okolo 5-7 minut, dodac zmiazdzony czosnek, zagotowac. Zdjac z ognia, dodac ser feta, wymieszac i wszystko zmiksowac dokladnie przy pomocy blendera. Przelac przez sito do drugiego garnka w celu odrzucenia lupinek po groszku. Podawac na cieplo z makaronem. Jezeli lubimy bardziej gesta zupe, mozemy zredukowac ilosc wody do 1,25l.
luna
antuanete
Zupka wyszła super smaczna.
Wszystkim smakowała i już oznajmiono mi w domu ,że w przyszłym tygodniu robimy powtórkę !! :)
Sarenka
:) Jak fajnie. Mnie tez ta zupka bardzo smakuje, chyba mamy podobne gusta :)