Sposób przygotowania:
Kremowa kasza gryczana z warzywami
Kaszę gryczana gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Brukselkę gotujemy około 5-7 minut w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy z niej liście. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w słupki. Na masełku podsmażamy pieczarki, gdy już puszczą sok dodajemy do nich paprykę. Dodajemy soli i pieprzu do smaku. Gdy papryka będzie miękka wsypujemy kaszę gryczaną, chwilkę smażymy. Kolejno dodajemy mascarpone i dokładnie mieszamy. Smażymy aż do rozpuszczenia serka. Dodajemy listki brukselki i smażymy chwilkę na wolnym ogniu. Doprawiamy ewentualnie jeszcze pieprzem i solą do smaku. Tak przygotowaną kasze możemy podawać z mięsem, ale może też stanowić samodzielny posiłek.