Sposób przygotowania:
Kremowa zupa dyniowo gruszkowa Eliprzygotowanie warzyw
Z dyni usunąć pestki. Pokroić dynię w paski i usunąć skórkę. Miąższ dyni pokroić w większą kostkę.
przygotowanie warzyw cd
Marchewki obrać, opłukać i pokroić w plasterki.
przygotowanie gruszek
Gruszki opłukać, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne.
przygotowanie gruszek cd
Obrane gruszki pokroić w kostkę.
przygotowanie gruszek cd
Pokrojone gruszki wrzucić do malaksera, dokładnie zmiksować, dodać sok z cytryny i wymieszać.
przygotowanie zupy
Dynię i marchewkę ugotować na parze i zmiksować w malakserze. Jeśli krem będzie za gęsty dodać przegotowanej wody.
Do dyni i marchewki dodać zmiksowane gruszki. Zupę doprawić cukrem, imbirem, cynamonem, szczyptą soli i wymieszać.
Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Na środek talerzy wyłożyć ugotowany ryż. W koło wylać zupę.
Ryż posypać czekoladą. Zupę udekorować łezkami z jogurtu i posypać pestkami dyni. Smacznego!
gusia1000