Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński na żeberku wieprzowymKrok 1:
Kapustę kiszono płuczemy i siekamy. Ogórki ścieramy na tarce. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Buraki obieramy i kroimy w małe słupki.
Fasolę dzień wcześniej płuczemy i moczymy.
Krok 2:
Mięso płuczemy i obsmażamy z obu stron. Przekładamy do garnka.
Cebulę i czosnek siekamy i szklimy. Dodajemy do mięsa. Mięso zalewamy wodą.
Dodajemy przyprawy i wrzucamy fasolę. Gotujemy ok 30 minut.
Krok 3:
Do wywaru dodajemy włoszczyznę, buraczki, kapustę i ogórki. Gotujemy ok 15 minut.
Po tym czasie dodajemy ziemniaki i koncentrat pomidorowy.
Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec wlewamy śmietanę i dodajemy koperek.
Chwilę podgrzewamy.
Smacznego!