dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1190]

Barszcz ukraiński na żeberku wieprzowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 160
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wielowarzywna zupa ugotowana na żeberku wieprzowym. Bardzo sycąca, smaczna i prosta w przygotowaniu.

Barszcz ukraiński na żeberku wieprzowym

Składniki:

Barszcz ukraiński na żeberku wieprzowym

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński na żeberku wieprzowym

Krok 1:

Barszcz ukraiński na żeberku wieprzowym
Warzywa płuczemy i przygotowujemy do zupy.

Kapustę kiszono płuczemy i siekamy. Ogórki ścieramy na tarce. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę.

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Buraki obieramy i kroimy w małe słupki.

Fasolę dzień wcześniej płuczemy i moczymy.

Krok 2:

Barszcz ukraiński na żeberku wieprzowym
Obsmażone żeberka, cebulę i czosnek przekładamy do garnka.

Mięso płuczemy i obsmażamy z obu stron. Przekładamy do garnka.

Cebulę i czosnek siekamy i szklimy. Dodajemy do mięsa. Mięso zalewamy wodą.

Dodajemy przyprawy i wrzucamy fasolę. Gotujemy ok 30 minut.

Krok 3:

Barszcz ukraiński na żeberku wieprzowym
Zupę gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.

Do wywaru dodajemy włoszczyznę, buraczki, kapustę i ogórki. Gotujemy ok 15 minut.

Po tym czasie dodajemy ziemniaki i koncentrat pomidorowy.

Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec wlewamy śmietanę i dodajemy koperek.

Chwilę podgrzewamy.

Smacznego!