justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kremowa zupa z białej fasoli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa fasolowa w nieco innym wydaniu przy wykorzystaniu fasoli z puszki, można wykorzystać świeżą fasolę, ale wcześniej ją trzeba ugotować.

Kremowa zupa z białej fasoli

Składniki:

Kremowa zupa z białej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa z białej fasoli
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. To samo robimy z pietruszką. Fasolę należy odsączyć z zalewy. Cebulę siekamy i dusimy na odrobinie masła lub oliwy. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie ziemniaki i pietruszkę. Chwilę podsmażamy.

Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy fasolę i gotujemy do miękkości. Gotową zupę należy zmiksować ze śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Lepsza jest bardziej pikantna. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i odrobiną słodkiej papryki. 



Tagi:

fasola