Sposób przygotowania:
Kremowa zupa z białej fasoli
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. To samo robimy z pietruszką. Fasolę należy odsączyć z zalewy. Cebulę siekamy i dusimy na odrobinie masła lub oliwy. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie ziemniaki i pietruszkę. Chwilę podsmażamy.
Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy fasolę i gotujemy do miękkości. Gotową zupę należy zmiksować ze śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Lepsza jest bardziej pikantna. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i odrobiną słodkiej papryki.
Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy fasolę i gotujemy do miękkości. Gotową zupę należy zmiksować ze śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Lepsza jest bardziej pikantna. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i odrobiną słodkiej papryki.
gusia1000