Sposób przygotowania:
Kremowa zupa na rauszu z frutti di mare
Wywar podgrzać. Dodać mieszankę owoców morza. Gotować razem na wolnym ogniu kilka minut. Cebule i szalotki pokroić w kostkę. Pieczarki także. Rozgrzać patelnie, dodać masło, następnie cebule, zeszklić, po czym dodać pieczarki, chwile razem smażyć, podląc winem. Przykryć i dusić aż wino lekko odparuje, ale nie całkowicie. Wlać śmietankę, wymieszać, wlać wszystko do garnka z owocami morza. Podgrzać razem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą, ewentualnie dodać jeszcze śmietanki. Odstawić do przestygnięcia. Piekarnik nagrzać do 200st. Żółtko wymieszać z łyżką wody. Z ciasta francuskiego wyciąć kółka wielkości miseczek. Do miseczek nalać zupy (tak do 3/4 wysokości). Brzegi miseczek posmarować żółtkiem, całość przykryć kołkiem ciasta, dokładnie docisnąć. Wierzch posmarować żółtkiem. Wstawić do piekarnika do chwili aż ciasto sie zrumieni. Podawać ze świeżą bułką.