Sposób przygotowania:
Kremowa zupa z porów z pulpecikamiMarchewkę,seler i ziemniaki myjemy i obieramy.Kroimy w drobną kostkę i wsypujemy do garnka.Zalewamy 2l wody i gotujemy z dodatkiem kostek rosołowych do miękkości.Pory myjemy lekko je nacinając żeby je dobrze wypłukać a następnie kroimy na plasterki.Na patelni rozpuszczamy masło i dajemy pokrojone pory.Dusimy je pod przykryciem do miękkości.Następnie zabieramy się za zrobienie pulpetów.Do mięsa dodajemy jajko,drobniutko pokrojoną cebulkę sól ,pieprz do smaku i trochę bułki tartej ,tak aby masa mięsna nie była za rzadka.Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Do ugotowanych warzyw dodajemy pory i pulpety.Gotujemy jeszcze z 10 min. Serki pokrojone na kawałki wkładamy do wysokiego naczynia lub garnuszka.Odbieramy z garnka gotującej się zupy i rozpuszczamy w niej serki.Kiedy już zupa jest gotowa dodajemy rozpuszczone serki i dobrze mieszamy.Przyprawiamy pieprzem i solą o ile jest taka potrzeba.Możemy dodać do zupy posiekaną natkę pietruszki.
msewka
myszka25
no brzmi smakowicie chętnie wypróbuje ten przepis, dodaje do ulubionych:P