Sposób przygotowania:
Kremowe ciasto toffi
Na dużej blasze ułożyć herbatniki. Następnie przygotować krem budyniowy: 3 szklanki mleka zagotować z cukrami i masłem. Pozostałe mleko zmiksować ze szklanką mąki pszennej, mąką ziemniaczaną, żółtkami. Dodać do gotującego się mleka i energicznie mieszać, by powstała masa budyniowa. Przez chwilę gotować na małym ogniu, następnie przestudzić. Masę budyniową wylać na herbatniki i przykryć ją warstwą krakersów. Przygotować krem toffi: 300 ml śmietany kremówki ubić na sztywno. Dodawać stopniowo masę kajmakową, nadal ubijając. 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/5 szklanki gorącej wody, przestudzić. Gdy żelatyna zacznie się zsiadać szybko zmiksować z przyrządzoną masą.Krem toffi wylać na warstwę krakersów i przykryć go warstwą herbatników. Przygotować bitą śmietanę: 300 ml śmietany kremówki ubić na sztywno i dodać do niej 1 łyżeczkę żelatyny, rozpuszczoną w 1/5 szklanki gorącej wody (jak wyżej). Całość oprószyć startą czekoladą i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje (i się kroi) po upływie 24h.