Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kremowe pszczółki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Nasmaruj masłem i wysyp bułką tartą 2 wysokie naczynia (kokilki lub miseczki, które można zap

Kremowe pszczółki

Składniki:

Kremowe pszczółki

 

Sposób przygotowania:

Kremowe pszczółki
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Nasmaruj masłem i wysyp bułką tartą 2 wysokie naczynia (kokilki lub miseczki, które można zapiekać. Białka ubij na sztywno, dosyp cukier i cukier wanilinowy. Połącz z czekoladą i żółtkami. Na koniec połącz z mąkami. Ciasto wlej do kokilek, piecz ok. 25 min. w temp. 180 st. C. Wyłóż pozostaw do ostygnięcia. Krem w proszku połącz z jogurtem, ubij na sztywno. Osącz brzoskwinie, 3/4 posiekaj drobno, wymieszaj z kremem. Każdy upieczony blok pokrój na 5-6 krążków, przełóż każdy kremem. Wierzch również posmaruj kremem, udekoruj brzoskwiniami.