anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kremówki domowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo szybkie proste kremówki domowe można zrobić w małą chwilę. Są delikatne a zarazem bardzo kremowe.

Kremówki domowe

Składniki:

Kremówki domowe

 

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 500 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 200 g cukru pudru
  • 1 margaryna
  • Cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Kremówki domowe
Ciasto francuskie przekroić na pół wyłożyć na blaszkę i upiec w około 200 stopniach przez około 20 minut. Odstawić do wystygnięcia. Na mleku ugotować budyń i wystudzić. Margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem dodawać po łyżce zimny budyń i nadal ucierać na jednolitą masę. Kremem przełożyć ciasta francuskie i delikatnie przycisnąć. Całość posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto