Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kremówka na biszkopcie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepyszna domowa kremówka, tak dobra jak papieskie

Kremówka na biszkopcie

Składniki:

Kremówka na biszkopcie

 

  • 5 jajka
  • 4-5 łyżek cukru
  • 4-5 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 l mleka
  • 2 kostki masła
  • Cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Kremówka na biszkopcie
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół. Budynie ugotowac na mleku. Ostudzić. Masło utrzeć i dodac zimne budynie. W razie potrzeby dosłodzić. Można kapnąć niewielka ilość wódki lub likieru. Biszkopt przełożyć kremem. Z wierzchu posypac cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka mak