skatarzynka

skatarzynka

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Kremówka kokosowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna kremówka. Każdy ją pokocha.

Kremówka kokosowa.

Składniki:

Kremówka kokosowa.

 

  • Ciasto:
  • 1/2 margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka

 

  • I masa:
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie śmietankowe
  • cukier

 

  • II masa:
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 1/2 margaryny

 

Sposób przygotowania:

Kremówka kokosowa.
Z margaryny, cukru pudru, mąki, proszku i jajek ugniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy i wkładamy do blachy.
Na surowe ciasto wylewamy I masę (ciepły budyń ugotowany z mleka i budyniów z cukrem. ).
II masę wylewamy na budyń(białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i wiórki z rozpuszczoną margaryną. Wymieszać łyżką i rozłożyć na budyniu). Piec w temp. 150 C ok 40 min.