zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Kremówka kokosowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo pyszne

Kremówka kokosowa

Składniki:

Kremówka kokosowa

 

  • Ciasto:
  • 1/2 kostki masła lub margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 jaja
  • 1,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 1 litr mleka
  • 2-3 budynie waniliowe
  • Masa kokosowa:
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 1/2 kostki masła
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Kremówka kokosowa
Zagnieść dokładnie ciasto,rozłożyć je na blaszce. Ugotować na mleku budyń (powinien mieć gęstą konsystencję) nieco przestudzić i rozłożyć na cieście. Masło rozpuścić i schłodzic.Z białek ubić sztywną pianę,dodać cukier,żółtka,kokos-całość dobrze wymieszać.Nastepnie dodać rozpuszczone masło, znowu wymieszać i wyłożyć masę na ciasto z budyniem.Piec ok.40 min. w temp.180-190*C. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.