Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kremowy sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kremowy sos pieczarkowy

Kremowy sos pieczarkowy

Składniki:

Kremowy sos pieczarkowy

 

  • 30 dag pieczarek, pokrojonych
  • 1 duża cebula, posiekana
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • Ziarenka Smaku
  • 5 dag żółtej mozarelli, startej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kremowy sos pieczarkowy
Aby przygotować pyszny kremowy sos pieczarkowy należy cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki, przyprawić Vegetą i pieprzem i dusić około 15 min na małym ogniu, dodać rozmieszaną mąkę z wodą i śmietaną, wlać do pieczarek, dodać ser i gotować, aż ser się rozpuści. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.