Sposób przygotowania:
Kremowy torcik z gruszkową galaretką
Biszkopt: Jaja rozbić ,białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z cukrem następnie stopniowo dodawać żółtka ,cały czas miksując. Pod koniec do masy dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać aby ciasto nie opadło i wyłożyć do natłuszczonej lub wyłożonej pergaminem tortownicy o śr.27 cm wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 min w temp 160* Upieczony biszkopt wyjąc ,ostudzić i zimny przekroić na dwa placki.
Krem : 400 ml mleka zagotować z cukrami ,w reszcie mleka rozpuścić budyń i wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty krem. Zostawić do ostygnięcia. Masło lub margarynę utrzeć na puch dodając stopniowo po łyżce zimnego budyniu oraz syrop amaretto .Gdy masa będzie gotowa przełożyć nią przekrojony biszkopt resztę kremu rozsmarowując po wierzchu.
Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody,i tężejące wylać na ciasto w tortownicy i włożyć do lodówki na 3 godziny aby stężało. Smacznego!
Krem : 400 ml mleka zagotować z cukrami ,w reszcie mleka rozpuścić budyń i wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty krem. Zostawić do ostygnięcia. Masło lub margarynę utrzeć na puch dodając stopniowo po łyżce zimnego budyniu oraz syrop amaretto .Gdy masa będzie gotowa przełożyć nią przekrojony biszkopt resztę kremu rozsmarowując po wierzchu.
Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody,i tężejące wylać na ciasto w tortownicy i włożyć do lodówki na 3 godziny aby stężało. Smacznego!
monikaT83
2milutka
pewnie :) taki zwyczajny a dobry!
alaaa
2milutka
Częstuj się :))))
Netka
2milutka
no niestety:D