brancin

brancin

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Krewetki- na buzaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Latwy sposob przyrzadzania krewetek,charakterystyczny dla calej jadrankiej obali

Krewetki- na buzaru

Składniki:

Krewetki- na buzaru

 

  • 700 gr krewetek ze skorupkom
  • 2 dcl bialego wina wytrawne
  • 1 puška pomidorow-jesli sa w kawalkach to zgnieczyć
  • 1-2 dcl oleju z oliwek
  • 2 zabki čosnku
  • bulka tarta
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Krewetki- na buzaru
Na rozgrzany olej wrzucamy kreweti pieczemy tak žeby sie przyrumienily,obracamy.Dodajemy,pomidory,vino,czosnek.Po 15 minutach dodamy pietruszke drobno posiekana i tarta bulke tyle žeby troche zgescic. Možemy jesć z bialym chlebem,lub z zielonym makaronem.