Sposób przygotowania:
Krewetki w glazurze na sałacie
W dużej misce wymieszać miód, oliwę, tarty imbir oraz czosnek i sól. Dodać krewetki, marynować ok. 30 min. Krewetki można usmażyć na złoto na patelni lub wyłożyć je na blachę i zapiec przez kilka/kilkanaście minut, aby nabrały ładnego koloru z powodu glazury z miodu i imbiru. Na talerzach rozłożyć sałatę. Pomidorki przekroić na pół, szczypiorek posiekać i dodać do sałaty. Rozłożyć na niej krewetki.
edytaha
https://gotujmy.pl/krewetki-w-glazurze-imbirowo-miodowej--,przepisy,121379.html
Triss
Owszem, na same krewetki tak, z miodem i imbirem. Sałatkę zwykle robię z kurczakiem panierowanym, postanowiłam połączyć te przepisy, wyszło smaczne. ;)