Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krewetki w glazurze na sałacie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybka i smaczna przekąska z owocami morza.

Krewetki w glazurze na sałacie

Składniki:

Krewetki w glazurze na sałacie

 

  • 200g mrożonych, ugotowanych krewetek
  • 6 łyżek oliwy
  • 4cm kawałek świeżego imbiru
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki miodu
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 garście mieszanki sałat
  • łyżka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w glazurze na sałacie
W dużej misce wymieszać miód, oliwę, tarty imbir oraz czosnek i sól. Dodać krewetki, marynować ok. 30 min. Krewetki można usmażyć na złoto na patelni lub wyłożyć je na blachę i zapiec przez kilka/kilkanaście minut, aby nabrały ładnego koloru z powodu glazury z miodu i imbiru. Na talerzach rozłożyć sałatę. Pomidorki przekroić na pół, szczypiorek posiekać i dodać do sałaty. Rozłożyć na niej krewetki.