KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Krewetki w ryżowym cieście .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Krewetki na zimowy karnawał.

Krewetki w ryżowym cieście . Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krewetki w ryżowym cieście .

 

  • kilka dużych świeżych krewetek królewskich,
  • limonka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • dobra oliwa,
  • sól, pieprz do smaku,
  • papier ryżowy,

 

  • dip:
  • 3 łyżki majonezu,
  • mała łyżeczka koncentratu z pomidorów pudliszki,
  • ząbek czosnku,
  • kilka kropli cytryny,
  • sól, pieprz do smaku,

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w ryżowym cieście .
Krewetki na zimowy karnawał.Świeże krewetki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy, papier ryżowy delikatnie moczymy, układamy w środku zamarynowaną krewetkę w soli, pieprzu, czosnku i limonce. Dokładnie owijamy papierem jak sajgonka lecz pozostawiamy ogonek, gotowe krewetki smażymy w gorącej oliwie. Podajemy z dipem majonezowym. SMACZNEGO. 
Krewetki w ryżowym cieście .
Krewetki myjemy, czyścimy, obieramy z pancerza pozostawiając ogon.
Krewetki w ryżowym cieście .
Marynujemy i dokładnie owijamy papierem ryżowym.
Krewetki w ryżowym cieście .
Smażymy na gorącym oleju, odsączmy z tłuszczu.

Tagi:

krewetki dipy