Sposób przygotowania:
Krewetki w sosie koktajlowym
Generalnie na porcję sosu koktajlowego bierze się po 2-3 krewetki oraz (co nie jest konieczne) odrobinę krabów. Najważniejszy jest, bowiem sos. Jabłka obrać i drobno pokroić. Brzoskwinie osączyć z kompotu i drobno pokroić. Wymieszać owoce z majonezem, doprawić cytryną, posolić i dodać tyle keczupu, by nadać całości różowe zabarwienie. Sos powinien być gęsty, a w smaku słodko-kwaśny. Włożyć go do wydrążonych połówek jabłek, albo do pucharków lub płaskich szampanek. Jeśli chcemy - lekko posypać krabami. Następnie do każdej porcji dać po dwie – trzy dopiero, co rozmrożone krewetki, za wieszając je na brzegu naczynia. Pucharki i szampanki można ozdobić wykładając część wnętrza listkiem sałaty, kawałkami cytryny, pomarańczy, brzoskwini, etc.