Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Krewetki zapiekane z czosnkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Coś dla Sarenki i Iwi oraz wszystkich amatorów krewetek!

Krewetki zapiekane z czosnkiem

Składniki:

Krewetki zapiekane z czosnkiem

 

  • 50dag.mrożonych krewetek,
  • 5 ząbków czosnku,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 20dag.pomidorków koktajlowych,
  • 2szkl.wywaru z włoszczyzny,
  • 3 łyżki sklarowanego masła,
  • 1 gałązka rozmarynu,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Krewetki zapiekane z czosnkiem
Krewetki gotować ok.2min. w wywarze z włoszczyzny, odcedzić i wystudzić. Natkę pietruszki i czosnek drobno posiekać. Pomidorki koktajlowe sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąć pestki. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć krewetki ok. 2min. z obu stron. Przełożyć je do żaroodpornego naczynia, posypać czosnkiem i natką pietruszki, dodać pomidorki koktajlowe i rozmaryn. Polać gorącym masłem i zapiekać ok.10min. w 200"C.

Tagi:

krewetki