Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krewetki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pomysł na krewetki ze szpinakiem.

Krewetki ze szpinakiem

Składniki:

Krewetki ze szpinakiem

 

  • 300 g mrożonych krewetek
  • 250 g szpinaku (może być mrożony)
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz
  • ½ szklanki śmietanki

 

Sposób przygotowania:

Krewetki ze szpinakiem
Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Posyp podsmażony czosnek z cebulą łyżeczką curry i smaż kilka minut. Dodaj krewetki i podsmaż je, aż zaczną zmieniać kolor. Podlej całość wodą i dodaj szpinak, smaż kilka minut, dopraw do smaku solą i pieprzem, zalej śmietanką. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.