Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Lekkie i proste w przygotowaniu danie. W sam raz na szybki i smaczny obiad. Szczególnie dla tych co lubią owoce morza.

Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym

 

Sposób przygotowania:

Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. W tym czasie posiekać 2 ząbki czosnku i wrzuć na patelnię z oliwą. Chwilę podsmażyć i dodać szpinak. Smażyć, aż zmniejszy zdecydowanie rozmiary i zmieni kolor na ciemnozielony. Przyprawić solą i pieprzem. Ugotowany makaron przepłukać zimną wodą i dodać do szpinaku. Na drugiej patelni wrzuć na rozgrzaną oliwę 2 ząbki czosnku i chili, a następnie krewetki. Użyłam gotowych i oczyszczonych. Smażyć około 4minut dodając sos rybny. Wyłożyć na talerz szpinak, makaron i krewetki. Smacznego!
Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym
Na patelnię z posiekanym czosnkiem wrzucić liście świeżego szpinaku.
Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym
Szpinak smażyć, aż zmniejszy swoją objętość.
Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym
Ugotowany makaron ryżowy przepłukać zimną wodą.
Krewetki ze szpinakiem i makaronem ryżowym
Krewetki smażyć z czosnkiem, chilli i sosem rybnym.