Sposób przygotowania:
Krewetkowe sakiewki
Krewetki rozmrozić i odsączyć. Papier ryżowy należy włożyć między wilgotne ściereczki, żeby nabrał miękkości. Marchewkę i cukinię umyć, obrać i pokroić w słupki. Przełożyć na patelnię i podsmażyć bez tłuszczu. Podlać ¼ szklanki wody, oraz winem ryżowym i dusić aż płyn odparuje. Następnie dodać kiełki fasoli mung i doprawić do smaku imbirem, solą i pieprzem. Warzywa przełożyć na papier ryżowy i uformować sakiewki. Z pęczka szczypiorku wybrać 10 łodyg i sparzyć wrzątkiem. Sakiewki zawiązać sparzonym szczypiorkiem.
Do garnka nalać wodę i ustawić na nim naczynie do gotowania na parze. Gdy woda zawrze wsadzić do nadstawki sakiewki. Gotować przez ok. 10 minut. Sakiewki podawać z sosem sojowym.
Do garnka nalać wodę i ustawić na nim naczynie do gotowania na parze. Gdy woda zawrze wsadzić do nadstawki sakiewki. Gotować przez ok. 10 minut. Sakiewki podawać z sosem sojowym.