Sposób przygotowania:
Krokiety jajeczne
Masło rozpuścić w rondelku, dodać mąkę i dokładnie wymieszać .
Mleko zagotować, do gotującego mleka stopniowo wlewać rozmieszaną mąkę cały czas mieszając aby nie była grudek.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w większą kostkę.
Do przestudzonego sosu beszamelowego dodać pokrojone jajka, doprawić gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem do smaku, dodać bułkę tartą i wymieszać.
Z masy formować krokiety, otaczać je w mące, rozbełtanym jajku a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Mleko zagotować, do gotującego mleka stopniowo wlewać rozmieszaną mąkę cały czas mieszając aby nie była grudek.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w większą kostkę.
Do przestudzonego sosu beszamelowego dodać pokrojone jajka, doprawić gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem do smaku, dodać bułkę tartą i wymieszać.
Z masy formować krokiety, otaczać je w mące, rozbełtanym jajku a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
gusia1000