Sposób przygotowania:
Krokiety orzechowe
Zmieloną kaszę łączymy z orzechami .Dodajemy jajko, szczyptę soli.Całość wyrabiamy ,aż masa stanie się jednolita. Wykładamy na stolnicę posypaną bułką tartą. Formujemy 8 zgrabnych krokietów .Panierujemy w jajku i bułce tartej . Smażymy na głębokim tłuszczu.Podajemy ciepłe prosto z patelni z dodatkiem świeżych pieczarek ze śmietanką
Babciagramolka
natale3ka
tak
elzbieta8960
natale3ka
manną
elzbieta8960
elzbieta8960
http://www.ksiazka-kucharska.pl/przepis/5552/Krokiety-orzechowe/
evita0007
Elu to jest jeszcze mała dziewczynka.Kopiuje sobie gdzieś przepisy ,potem zmienia i niezbyt jej to wychodzi :(
elzbieta8960
evita ja doskonale o tym wiem,mam tylko nadzieję że panienka da sobie spokój z tym ,jak się szkoła zacznie...):):)