Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1344]

Krokiety z chleba tostowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Niezwykle proste i smaczne roladki z chleba tostowego. Znikają w niewiarygodnie szybkim tempie. Polecam!

Krokiety z chleba tostowego

Składniki:

Krokiety z chleba tostowego

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry dowolnej wędliny
  • 4 plastry pomidora
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Krokiety z chleba tostowego
Od chleba odciąć skórki i rozwałkować każdą kromkę. Cebulę pokroić i zeszklić na odrobinie oleju. Na kromkach położyć po plasterku: sera, wędliny, pomidora i po odrobinie cebuli.

Chleb pozwijać w ruloniki. Każdą roladkę obtoczyć w jajku (rozmieszanym) oraz bułce tartej (również boki). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony (do zarumienienia się).