Sposób przygotowania:
Krokiety z czosnkiem niedźwiedzimnaleśniki

U mnie wychodzi 12 naleśników o średnicy 16 cm
Czosnek drobno kroimy i blendujemy z mlekiem przez kilka minut.
dodajemy jajko, olej, wodę i mąkę- ucieramy na gładko.
Smażymy cienkie naleśniki.
Ciasto jeżeli jest za rzadkie dodajemy jeszcze 2-3 łyżki mąki, jeżeli za gęste dodajemy 2-3 łyżki wody.
Odkładamy na deskę do wystygnięcia.
farsz

Cebulkę kroimy w kostkę i rumienimy na 2 łyżkach oleju, studzimy i mielimy razem z mięsem
Do mięsa dodajemy drobno pokrojone liście czosnku niedźwiedziego, jajko i doprawiamy solą i pieprze.
Dokładnie wyrabiamy.
formowanie krokietów

Farsz dzielimy na 12 części, rozkładamy na naleśnikach.
Jako pierwsze zawijamy boki, potem dosyć ciasno zwijamy w krokiety.
Każdy krokiet obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor