Sposób przygotowania:
Krokiety z farszem warzywnym
Ciasto naleśnikowe:Najpierw zalecam przygotować naleśniki. Wymieszać ze sobą mąkę, mleko, 3 jajka oraz szczyptę soli. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto naleśnikowe rozlewać na patelni, na której znajduje się rozgrzany olej.Farsz:Papryki umyć i pokroić w kostkę. Por oczyścić i także pokroić w kostkę. Na patelni, na której znajduje się rozgrzany olej poddusić pod przykryciem pokrojoną w kostkę paprykę oraz por. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić. Do miski wsypać podduszoną paprykę, por oraz odcedzoną kukurydzę. Całość doprawić do smaku według własnego uznania solą i pieprzem. Na usmażone wcześniej naleśniki dodać zrobiony farsz. Krokiety zwinąć w rulonik, a później jeszcze na pół. Krokiety obtoczyć w rozbitym jajku, a następnie w przygotowanej bułce tartej. Zwinięte i obtoczone w jajku i bułce tartej krokiety przysmażać na patelni na rozgrzanym oleju.