Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustąPierwszy etap:

Kapustę płuczemy. Następnie siekamy. Cebulę obieramy i siekamy.
Szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy kapustę. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości, co jakiś czas mieszając.
Drugi etap:

Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksujemy. Porcję ciasta wylewamy na rozgrzaną patelnie i smażymy cienkie placki z obu stron na złoty kolor.
Trzeci etap:

Naleśniki smarujemy farszem kapuścianym. Zwijamy, podwijając końce placków do dołu. Panierujemy w rozbełtanych jajkach doprawionych solą i pieprzem do smaku oraz bułką tartą wymieszaną z otrębami.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do uzyskania złotej skorupki.
Smacznego!