Sposób przygotowania:
Domowe krokiety z kapustą i grzybami
Ciasto najszybciej jest przygotować mikserem.Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Z przygotowanego już ciasta smażymy naleśniki na blady kolor.Farsz: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę,następnie podsmażamy na patelni na maśle,kiedy się zeszkli wrzucamy ją do garnka.Kapustę pokroić , obgotować i dodać do cebuli.Pieczarki pokroić w niezbyt drobną kostkę(jak nie mam czasu to trę pieczarki na dużych oczkach tarki) i dodać do garnka.Wszystko wymieszać i dodać 3 łyżki ketchupu.Następnie farsz dusimy pod przykryciem ok.15 min.Później zdejmujemy pokrywkę i odparowywujemy nagromadzoną wodę.Robimy to na małym ogniu,stale mieszając.Farsz odstawiamy do ostygnięcia. Farsz nakładamy na środek przygotowanych naleśników,2 boki łączymy do środka i zwijamy. Tak zrobione krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Krokiety podajemy z czerwonym barszczem .
sandra200
anetka
Gość
Gość
1000
Gość
ewelinaborkowo2
Kacper
Ala277
evita0007