Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i pieczarkami
W misce zmiksować mleko z wodą, mąką, olejem i szczyptą soli. Dodać mąkę i zmiksować. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie znów zmiksować. Smażyć cienkie naleśniki na mocno nagrzanej patelni. Na farsz: kapustę obgotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Wystudzić i posiekać. Pieczarki umyć dokładnie, pokroić w plasterki. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, dodać pieczarki, smażyć aż puszczą wodę i odparują. Dodać kapustę i wymieszać. Dusić razem kilka minut. Doprawić pieprzem do smaku. Na każdego naleśnika nakładać 2 łyżki farszu, założyć boki i zwinąć w krokiety. Powtarzać czynność aż do wykorzystania naleśników i farszu. Gotowe krokiety zanurzać w jajku roztrzepanym z mlekiem, panierować w bułce tartej. kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano i chrupiąco z każdej strony. Ułożyć na ręczniku papierowym. Najlepiej smakują z czystym barszczem