Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Kapustę przepłukuję zimną wodą a następnie drobno siekam. Do garnka wkładam kapustę i zalewam wodą tak by zakrywała kapustę. Ja dodałam kapustę ze słoika która już jest doprawiona, jeśli używamy takiej na wagę dodajemy pieprz, sól oraz liść laurowy i ziele angielskie.
Gotuję ok 30 min co jakiś czas mieszając. Pieczarki myję a następnie drobno siekam. Na patelni rozgrzewam masło a następnie dodaję pieczarki i drobno posiekaną cebulę, solę i pieprze do smaku.
Ugotowaną kapustę przecedzam. Dodaję pieczarki mieszam dokładnie. W razie czego można jeszcze doprawić.
Farsz nakładam na naleśnik za pomocą łyżki i zawijam w prezenciki. Na talerzu rozbijam jajka i wlewam mleko, dodaję sól i pieprz, dokładnie ubijam. Na drugi talerz wsypuję bułkę tartą.
Krokiety panieruję najpierw w jajku potem w bułce. Smażę na rumiano na patelni na rozgrzanej patelni. Podaję z barszczem.
Gotuję ok 30 min co jakiś czas mieszając. Pieczarki myję a następnie drobno siekam. Na patelni rozgrzewam masło a następnie dodaję pieczarki i drobno posiekaną cebulę, solę i pieprze do smaku.
Ugotowaną kapustę przecedzam. Dodaję pieczarki mieszam dokładnie. W razie czego można jeszcze doprawić.
Farsz nakładam na naleśnik za pomocą łyżki i zawijam w prezenciki. Na talerzu rozbijam jajka i wlewam mleko, dodaję sól i pieprz, dokładnie ubijam. Na drugi talerz wsypuję bułkę tartą.
Krokiety panieruję najpierw w jajku potem w bułce. Smażę na rumiano na patelni na rozgrzanej patelni. Podaję z barszczem.