patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Krokiety z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krokiety z kapustą i pieczarkami to idealne danie Wigilijne. Polecam każdemu. Smaczne i idealnie smakują do barszczu.

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki:

Krokiety z kapustą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i pieczarkami
Kapustę przepłukuję zimną wodą a następnie drobno siekam. Do garnka wkładam kapustę i zalewam wodą tak by zakrywała kapustę. Ja dodałam kapustę ze słoika która już jest doprawiona, jeśli używamy takiej na wagę dodajemy pieprz, sól oraz liść laurowy i ziele angielskie.

Gotuję ok 30 min co jakiś czas mieszając. Pieczarki myję a następnie drobno siekam. Na patelni rozgrzewam masło a następnie dodaję pieczarki i drobno posiekaną cebulę, solę i pieprze do smaku.

Ugotowaną kapustę przecedzam. Dodaję pieczarki mieszam dokładnie. W razie czego można jeszcze doprawić.

Farsz nakładam na naleśnik za pomocą łyżki i zawijam w prezenciki. Na talerzu rozbijam jajka i wlewam mleko, dodaję sól i pieprz, dokładnie ubijam. Na drugi talerz wsypuję bułkę tartą.

Krokiety panieruję najpierw w jajku potem w bułce. Smażę na rumiano na patelni na rozgrzanej patelni. Podaję z barszczem.