agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

krokiety z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne krokiety. Polecam.

krokiety z migdałami

Składniki:

krokiety z migdałami

 

Sposób przygotowania:

krokiety z migdałami
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Przepuścić przez praskę.Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać do ziemniaków.Natkę pietruszki opłukać i osuszyć.Migdały zalać wrzątkiem, zdjąć skórkę i posiekać. Wszystko połączyć ze sobą, dodać 2 jajka i doprawić do smaku. Z wyrobionej masy formować okrągłe kotleciki. Panierować najpierw w mące,kolejno w jajku i na koniec w bułce tartej. Wkładać na rozgrzany tłuszcz smażyć na zloty kolor z obu stron.

Tagi:

tarta krokiety