Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami
Przygotowujemy ciasto na naleśniki: Do miski wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli i miksujemy przez 2 minut. Dolewamy mleko i wodę i ponownie miksujemy około 1 minuty. Dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy ciasto na minimum 15 minut. Następnie smażymy cienkie naleśniki.Przygotowujemy farsz: Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. W rondlu dość dużym podgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i ją szklimy tyle by nie była surowa ale nie ma być zarumieniona, dodajemy pieczarki i doprawiamy solą i pieprzem – dusimy całość do miękkości pieczarek.Przygotowujemy panierkę: Na talerz wbijamy jajko, dodajemy mleko, sól i pieprz – mieszamy całość do połączenia składników. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą.Na naleśniku układamy porcję pieczarek, zwijamy go w kopertę. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na niewielkim ogniu z dwóch stron. Podajemy np z barszczykiem czerwonym.