Sposób przygotowania:
Krokiety z serem,pieczarkami i sałatą
Przygotowanie naleśników:
Do misy wbic 2 jajka,dodac 1 szkl.mleka,szczypte soli.
Wszystko dobrze wymieszac na gładka masę dodac ok 0,25kg mąki.
Nastepnie dodac 1szkl.wody wszystko dobrze wymieszac i zmiksowac.
Następnie :na rozgrzaną patelnię, delikatnie natłuszczoną, wylewać rozmieszane za każdym razem ciasto, rozprowadzając je równomiernie ruchem kolistym po całej patelni.Usmażone naleśniki składamy na talerz.
Wykonanie końcowe:
Na każdy krąg naleśnika na jednym z końców kładziemy kolejno:
Liśc sałaty ,na nią pieczarki starte na grubych oczkach ,bądz mięso mielone czy plaster szybki,następnie posypac wszystko sereż zółtym startym na grubych oczkach.Wszystko zawijamy w rolkę zaczynając oczywiście od strony liscia sałaty.
Gdy już mamy tzw.roladkę kładziemy krokieta na rozgrzaną patlnię i smazymy z obu stron do uzyskania złotego koloru,bądz do czasu aż ser żółty wewnątrz krokiera się roztopi.
Naprawde bardzo smaczne krokietym.
Można podawac je z barszczem czerwonym lub jesc same..najlepiej smakuja gdy są oczywiscie ciepłe..W razie gdybyscie mili jakies pytania prosze piszcie na maila limka8@wp.pl bede starała sie odpowiadac:)
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Do misy wbic 2 jajka,dodac 1 szkl.mleka,szczypte soli.
Wszystko dobrze wymieszac na gładka masę dodac ok 0,25kg mąki.
Nastepnie dodac 1szkl.wody wszystko dobrze wymieszac i zmiksowac.
Następnie :na rozgrzaną patelnię, delikatnie natłuszczoną, wylewać rozmieszane za każdym razem ciasto, rozprowadzając je równomiernie ruchem kolistym po całej patelni.Usmażone naleśniki składamy na talerz.
Wykonanie końcowe:
Na każdy krąg naleśnika na jednym z końców kładziemy kolejno:
Liśc sałaty ,na nią pieczarki starte na grubych oczkach ,bądz mięso mielone czy plaster szybki,następnie posypac wszystko sereż zółtym startym na grubych oczkach.Wszystko zawijamy w rolkę zaczynając oczywiście od strony liscia sałaty.
Gdy już mamy tzw.roladkę kładziemy krokieta na rozgrzaną patlnię i smazymy z obu stron do uzyskania złotego koloru,bądz do czasu aż ser żółty wewnątrz krokiera się roztopi.
Naprawde bardzo smaczne krokietym.
Można podawac je z barszczem czerwonym lub jesc same..najlepiej smakuja gdy są oczywiscie ciepłe..W razie gdybyscie mili jakies pytania prosze piszcie na maila limka8@wp.pl bede starała sie odpowiadac:)
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!