Sposób przygotowania:
Krokiety z ziemniakami
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy, drobno kroimy i rumienimy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać do ziemniaków. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę< dobrze ubijamy, a najlepiej miksujemy. Doprawiamy dość mocno do smaku.
Naleśniki smażymy wg wypróbowanego przepisu, albo miksujemy podane na ciasto składniki. Na usmażone już naleśniki nakładamy farsz i zwijamy krokiety. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rumiano.
Naleśniki smażymy wg wypróbowanego przepisu, albo miksujemy podane na ciasto składniki. Na usmażone już naleśniki nakładamy farsz i zwijamy krokiety. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rumiano.