Sposób przygotowania:
Krokiety z ziemniakami i serem
Ziemniaki myjemy, obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie,następnie odcedzamy i studzimy.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Do rondelka z masełkiem dodajemy cebulkę.
Mieszając podsmażamy na złoto,studzimy. Twaróg mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem z wystudzonymi ziemniakami. Do zmielonej masy dodajemy wystudzoną cebulkę.
Doprawiamy wszystko do smaku vegetą,maggi,solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy.
Na każdym naleśniku na środku rozsmarowujemy po 2 łyżki farszu. Składamy tak jak tradycyjne krokiety.
Złożone krokiety maczamy w roztrzepanym jajku, potem obtaczamy w bułce tartej.
Obsmażamy na złoto na rozgrzanej patelni ze sklarowanym masłem.
Podajemy gorące np. z sosem czosnkowym i świeżymi plasterkami pomidora.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Do rondelka z masełkiem dodajemy cebulkę.
Mieszając podsmażamy na złoto,studzimy. Twaróg mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem z wystudzonymi ziemniakami. Do zmielonej masy dodajemy wystudzoną cebulkę.
Doprawiamy wszystko do smaku vegetą,maggi,solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy.
Na każdym naleśniku na środku rozsmarowujemy po 2 łyżki farszu. Składamy tak jak tradycyjne krokiety.
Złożone krokiety maczamy w roztrzepanym jajku, potem obtaczamy w bułce tartej.
Obsmażamy na złoto na rozgrzanej patelni ze sklarowanym masłem.
Podajemy gorące np. z sosem czosnkowym i świeżymi plasterkami pomidora.