Sposób przygotowania:
Krokiety z ziemniakami i seremETAP 1:

Jajko zmiksować ze szczyptą soli, mlekiem, wodą, olejem i musem z dyni.
ETAP 2:

Dodać mąkę i jeszcze raz zmiksować, pozostawić na 15 minut.
Następnie usmażyć cienkie naleśniki.
ETAP 3:

Nadzienie
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić drobno pokrojoną cebulę, ostudzić.
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, oziębić. Do zimnych dodać pokruszony ser, rumianą cebulę, majonez i posiekany szczypiorek.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
ETAP 4:

Naleśniki posmarować przygotowanym farszem, złożyć przeciwległe boki i zwijać w roladki.
ETAP 5:

Przygotowane krokiety zamaczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej.
ETAP 6:

Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.