Sposób przygotowania:
Krokiety z ziemniaków i sera
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać gorącą wodą, posolić ugotować i odcedzić.
Ziemniaki i ser zemleć w maszynce.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu.
Do masy ziemniaczanej dodać jajka, mąkę, cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Z ciasta formować wałeczki o .średnicy około 3 cm i długości 8 cm, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Ziemniaki i ser zemleć w maszynce.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu.
Do masy ziemniaczanej dodać jajka, mąkę, cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Z ciasta formować wałeczki o .średnicy około 3 cm i długości 8 cm, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.