Sposób przygotowania:
Krokiety ziemniaczano-tuńczykowe :
Odcedzić dokładnie tuńczyka . Wymieszać z ziemniakami, cebulą , koperkiem i jajkiem . Doprawić solą i pieprzem . Formować krokiety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto .
Uwaga – trzeba bardzo ostrożnie przewracać bo mają tendencję do rozpadania .Trzeba obsmażyć wszystkie boki krokieta .Robiłam pierwszy raz – muszę sprawdzić czy nie wystarczy dać ½ jajka , lub nie dawać jajka wcale .Albo może zamiast robić krokiety to formować małe kotleciki i tak smażyć . W każdym razem są pyszne .
Uwaga – trzeba bardzo ostrożnie przewracać bo mają tendencję do rozpadania .Trzeba obsmażyć wszystkie boki krokieta .Robiłam pierwszy raz – muszę sprawdzić czy nie wystarczy dać ½ jajka , lub nie dawać jajka wcale .Albo może zamiast robić krokiety to formować małe kotleciki i tak smażyć . W każdym razem są pyszne .
kinga
Senqa