Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Królewiak

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo smakowite i efektowne ciasto

Królewiak

Składniki:

Królewiak

 

  • Biszkopt z 6 jaj

 

 

  • MASA BUDYNIOWA:
  • 8 dag cukru
  • 0,5 litra mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki maki zwyklej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 budyniu śmietankowego
  • 1 kostka masla

Sposób przygotowania:

Królewiak
Ciasto ciemne:
żółtka utrzec z cukrem i dodac margaryne, dodac miód sztuczny i mąke wymieszaną z sodą. Ubic piane z białek i dodac do masy, delikatnie wymieszac. Rozłozyc na 2 blaszki i upiec.

ze wszystkich składników masy budyniowej (oprócz masla!!) gotujemy budyn, przed wczesniejszym dokladnym ich wymieszaniu razem. po wystygnieciu miksujemy z masłem.

najpierw kladziemy jedna czesc ciasta ciemnego, pół kremu, biszkopt jasny, druga czesc kremu i ciasto ciemne, ustrajamy dowolną polewą i posypką