Sposób przygotowania:
Królewiak
Ciasto ciemne:
żółtka utrzec z cukrem i dodac margaryne, dodac miód sztuczny i mąke wymieszaną z sodą. Ubic piane z białek i dodac do masy, delikatnie wymieszac. Rozłozyc na 2 blaszki i upiec.
ze wszystkich składników masy budyniowej (oprócz masla!!) gotujemy budyn, przed wczesniejszym dokladnym ich wymieszaniu razem. po wystygnieciu miksujemy z masłem.
najpierw kladziemy jedna czesc ciasta ciemnego, pół kremu, biszkopt jasny, druga czesc kremu i ciasto ciemne, ustrajamy dowolną polewą i posypką
żółtka utrzec z cukrem i dodac margaryne, dodac miód sztuczny i mąke wymieszaną z sodą. Ubic piane z białek i dodac do masy, delikatnie wymieszac. Rozłozyc na 2 blaszki i upiec.
ze wszystkich składników masy budyniowej (oprócz masla!!) gotujemy budyn, przed wczesniejszym dokladnym ich wymieszaniu razem. po wystygnieciu miksujemy z masłem.
najpierw kladziemy jedna czesc ciasta ciemnego, pół kremu, biszkopt jasny, druga czesc kremu i ciasto ciemne, ustrajamy dowolną polewą i posypką
miniaeryk
mirkakropka