kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Królewska szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wzbogacona szarlotka w sam raz na otwarcie sezonu.

Królewska szarlotka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Królewska szarlotka

 

Sposób przygotowania:

Królewska szarlotka
Białka ubić, dodać cukier, następnie żółtka i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wylać do formy, piec ok. 30 min w temp. 180 st. C. Jabłka obrać, zetrzeć, podsmażyć kilka minut. Wsypać galaretki, mieszać, aż się rozpuszczą. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt. Ostudzić. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i fixami. Rozprowadzić na jabłkach. Posypać startą czekoladą i schłodzić.
Królewska szarlotka
Idealna na upały przez połączenie jabłek i śmietany.