Sposób przygotowania:
Królik duszony w winie
Królika umyj, natrzyj przyprawami i czosnkiem , posyp pietruszką i szczypiorkiem.
Przykryj pokrywką wstaw do lodówki na noc. Następnie umyj z przypraw i zieleniny.
W rondlu zagrzej tłuszcz. Mięso natrzyj odrobiną soli, papryką słodką, czosnkiem, oprósz mąką, zrumień.
Dodaj wino, duś pod przykryciem.
Przykryj pokrywką wstaw do lodówki na noc. Następnie umyj z przypraw i zieleniny.
W rondlu zagrzej tłuszcz. Mięso natrzyj odrobiną soli, papryką słodką, czosnkiem, oprósz mąką, zrumień.
Dodaj wino, duś pod przykryciem.
Natala1210
kariana
przyznam , że nieprzepadałam za królikami, ale odkąd mój teściu zajął się małą hodowlą królików, co jakiś czas wpada mi od niego do garnka króliczek to polubiłam je bardzo. Jednak musi być dużoo i dobrze przyprawiony!
Babciagramolka