kariana

kariana

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Królik duszony w winie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna propozycja na uroczysty obiad!

Królik duszony w winie

Składniki:

Królik duszony w winie

 

  • królik podzielony na porcje
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szkl. wytrawnego białego wina
  • masło
  • papryka słodka
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • vegeta

 

Sposób przygotowania:

Królik duszony w winie
Królika umyj, natrzyj przyprawami i czosnkiem , posyp pietruszką i szczypiorkiem.

Przykryj pokrywką wstaw do lodówki na noc. Następnie umyj z przypraw i zieleniny.

W rondlu zagrzej tłuszcz. Mięso natrzyj odrobiną soli, papryką słodką, czosnkiem, oprósz mąką, zrumień.

Dodaj wino, duś pod przykryciem.

Tagi:

mięso danie