Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Królik w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Królik w cebuli smaczna propozycja na obiad

Królik w cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Królik w cebuli

 

  • tuszka królika
  • 3 łyżki majeranku
  • 3 cebule
  • sól
  • pieprz
  • ząbek czosnku
  • 1/2 szkl białego wina
  • oliwa
  • 1/2 szkl bulionu

Sposób przygotowania:

Królik w cebuli
Mięso dzielimy na porcję. Do 3 łyżek oliwy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i majeranek. Powstałą marynatą nacieramy mięso i wkładamy do lodówki na 2 godziny.Mięso przekładamy do garnka skraplamy oliwą, podlewamy winem i doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy bulion i cebulę pokrojoną w piórka. Dusimy. Następnie wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1h w temp 190 stopni.
Królik w cebuli
Porcję królika nacieramy marynata i wstawiamy do lodówki na 2 h
Królik w cebuli
Mięso dusimy z winem bulionem cebulką i przyprawami
Królik w cebuli
Następnie całość przekładamy do naczynia
Królik w cebuli
i pieczemy w piekarniku około 1h w temp 190 stopni

Tagi:

mięso danie